Redacción e audio: Nuria Barreira, 1º ESO A
As abellas comezan a facer mel visitando flores. Recollen
un mollo azucrado chamado néctar da flor
ao chupalo coa lingua. Almacénano no que se chama o seu estómago de mel, que é
diferente do seu estómago de comida.
Cando os seus “sacos” de néctar están cheos, a abella voa de regreso á colmea. Alí, pásano
pola boca a outras abellas obreiras que o
mastigan durante aproximadamente media hora, ata que o seu contido de
humidade se reduce.
De novo pásase de abella a abella, ata que gradualmente
o néctar convértese en mel. Daquela as
abellas almacénano en celas de panal.
Cando estes insectos
regurxitan o néctar, crean mel.
O mel aínda está un pouco húmido, polo que o ventilan
coas súas ás para que se seque e se volva máis pegañento.
Así é como as abellas fan mel. Necesítanse polo menos
oito abellas para facer unha cullerada.
Ningún comentario:
Publicar un comentario