Redacción e audio: Uxía Pérez Díaz, 1º ESO A
A casa vella é unha empresa
galega que trasladou, por motivos operativos, a súa fábrica desde Fene (A Coruña) ata o
concello ourensán de Xinzo da Limia, de onde proceden a totalidade das patacas
que utilizan.
Colleitadas no seu momento
óptimo e conservadas nun ambiente fresco, seco e protexidas do sol, fai que a
pataca, o seu principal ingrediente, teña a máis alta calidade e a textura crocante que procuran. Seguindo o
modelo tradicional son fritidas na
tixola, nunha mestura de aceite de oliva virxe extra da variedade picual e
hojiblanca, que resulta excelente pola súa condición en ácidos graxos e oxidantes
naturais que lle aportan o grao de suavidade, frescura e acidez que as diferenza.
Ademáis destes ingredientes, o sal do Val de Añana, moi apreciado na alta cociña pola súa pureza,
libre de microplásticos e metais, fai das patacas fritidas “A casa vella” un
produto excepcional.
Ningún comentario:
Publicar un comentario