24 de maio de 2021

A TORTA DE SANTIAGO

Redacción e audio: Nuria Barreira, 1ºESO


A torta de Santiago é unha torta tradicional da cociña galega con indicación xeográfica protexida.

Actualmente pódense comprar en case todas as pastelerías das zonas polas que pasa o Camiño de Santiago e en toda a Comunidade Autónoma de Galicia, especialmente durante o mes de xullo e a primeira semana de agosto.

Os seus principais ingredientes son améndoas, azucre, ovos e laranxa.

Non se sabe nada do consumo de améndoa en Galicia durante a Idade Media, pero sábese que a carestía deste alimento convertíao nun luxo reservado a poucos. A primeira noticia que se ten do uso deste "biscoito de améndoa" procede de 1577 durante unha visita de Pedro de Porto á Universidade de Santiago. As primeiras receitas fiables proceden de apuntamentos de Luís Bartolomeu que datan de 1838 baixo o epígrafe de "Torta de Améndoa".

A orixe da Cruz de Santiago representada na súa superficie data de 1924. Nesta época, comezase a adornar as tortas de améndoa coa que sería a súa silueta característica, alcanzando gran éxito en Galicia e no resto de España.

Ningún comentario:

Publicar un comentario