Redacción e audio: Uxía Pérez Díaz, 1º ESO A
Kalekoi é un obradoiro de
iogur artesanal ubicado en Bergazos, no concello de Lalín (Pontevedra) e que só
emprega leite recollida diariamente, na súa propia gandaría familiar. O seu
nome ven dun topónimo de Galicia co que se coñecía ao Noroeste da Península
Ibérica na época dos celtas. e levan con orgullo o compromiso coa terra e o
valor do noso.
Grazas ao benestar e a alimentación do seu
gando conséguese un leite con proteína A2, que resulta mellor para a dixestión
e máis beneficioso para a saúde e co que ademáis, se elaboran uns produtos de
sabor auténtico e natural.
Os iogures Kalekoi elabóranse
a partir dunha receita herdada dos seus avós , e que levan só o que debería
levar un iogur natural: leite sen desnatar pasteurizado e fermentos lácticos.
Sen engadidos de nata nen leite en po e despois dunha coidada fermentación ,
conseguen un iogur cremoso no padal e de sabor moi suave.
Para adaptarse á demanda,
ademáis da gama clásica de iogures, elaboran outros máis innovadores , cos que
pretenden sorprender aos consumidores e que van dende os iogures con froita de
tempada, procedente de produtores galegos ata outros con sabores tan singulares coma o de xelea de gin tónic, o
de champaña ou o de cocido de Lalín.
Ningún comentario:
Publicar un comentario