Redacción e audio: Diana Calvo, 1º ESO A.
A fábrica de
chocolates Chaparro segue activo en Ourense dende 1850.
Para calquera galego, falar de chocolate é falar de Chaparro.
Estas tabletas grosas de chocolate, formaron parte da nosa infancia xeración tras xeración. O seu inconfundible cheiro, transpórtanos a aquelas mañás de inverno que nos espertábamos cun rico chocolate á cunca para toda a familia.
A esta pequena fábrica ourensá, o paso do tempo permitíronlle converterse no chocolate máis tradicional e recoñecido en Galicia.
O seu segredo foi manter a mesma receita, o mesmo sabor, xeración tras xeración.
O seu rechamante envoltorio é inconfundible.
Haino dispoñible en distintos tamaños. A tableta máis pequena é a única que o seu envoltorio non é colorido, senón que é de cor branca con letra negras, coñecido popularmente como o “envoltorio necrolóxica”.
Este delicioso chocolate á cunca, consumiuse durante anos e anos tamén como chocolate sen facer, con pan.
Para poder elaborar un delicioso chocolate á cunca debes poñer a ferver a auga ou o leite, elaboralo con leite queda moito máis rico. Cando empeza a ferver retiras a auga ou o leite do lume. Engades o chocolate e déixalo fundir. Non é necesario relar o chocolate, desfaise igualmente. Unha vez fundido polo ao lume outra vez, removendo constantemente, e lévalo a ebulición de novo. Daslle dous fervores e xa tes o teu chocolate listo para gozar del.
Para calquera galego, falar de chocolate é falar de Chaparro.
Estas tabletas grosas de chocolate, formaron parte da nosa infancia xeración tras xeración. O seu inconfundible cheiro, transpórtanos a aquelas mañás de inverno que nos espertábamos cun rico chocolate á cunca para toda a familia.
A esta pequena fábrica ourensá, o paso do tempo permitíronlle converterse no chocolate máis tradicional e recoñecido en Galicia.
O seu segredo foi manter a mesma receita, o mesmo sabor, xeración tras xeración.
O seu rechamante envoltorio é inconfundible.
Haino dispoñible en distintos tamaños. A tableta máis pequena é a única que o seu envoltorio non é colorido, senón que é de cor branca con letra negras, coñecido popularmente como o “envoltorio necrolóxica”.
Este delicioso chocolate á cunca, consumiuse durante anos e anos tamén como chocolate sen facer, con pan.
Para poder elaborar un delicioso chocolate á cunca debes poñer a ferver a auga ou o leite, elaboralo con leite queda moito máis rico. Cando empeza a ferver retiras a auga ou o leite do lume. Engades o chocolate e déixalo fundir. Non é necesario relar o chocolate, desfaise igualmente. Unha vez fundido polo ao lume outra vez, removendo constantemente, e lévalo a ebulición de novo. Daslle dous fervores e xa tes o teu chocolate listo para gozar del.
Ningún comentario:
Publicar un comentario