17 de nov. de 2016

RECEITA LENTELLAS CON VERDURA E ARROZ DE BELTRÁN DOBARRIO

Ingredientes

·250g de lentellas (grupo 3 e ten función plástica)            
·150g de arroz (grupo 1 e ten función enerxética)
·3 o 4 cenorias (grupo 4 e ten función reguladora)
·3 o 4 patacas (grupo 1 e ten función enerxética)
·3 o 4 porros (grupo 5 e ten función reguladora)
·1 o 2 cebolas (grupo 5 e ten función reguladora)
·Caldo limpo
·2 o 3 ovos duros (grupo 3 e ten función plástica)
·Sal e comiños moídos
· Aceite de oliva (grupo 2 e ten función enerxética)
-O valor enerxético dun prato de lentellas con verduras e arroz é de 444kcal.

Receita
Na cubeta da pota poñemos un pouco de aceite de oliva e deixamos que quente un pouco.
Mentres, limpamos as cebolas e os porros e os cortamos en anacos moi pequenos, limpamos as cenorias, as patacas e cortámolas en dados pequenos.
Primeiro sofritir a cebola, máis tarde engadimos as cenorias, as patacas e refogamos ben todo na cubeta.
Despois agregamos as lentellas que tivemos en remollo toda a noite , o arroz, un pouco de comiños moídos e agregamos o caldo limpo ata cubrir todo ben.Logo engadimos un pouco de sal.

Ó final cando xa están feitas poñemos uns ovos duros para acompañar.

Ningún comentario:

Publicar un comentario