28 de feb. de 2021

PATACA DE GALICIA

 Redacción e audio: Diana Calvo Gallego, 1º ESO A.


O produto amparado pola indicación xeográfica protexida, Pataca de Galicia, son tubérculos da especie  Solanum  tuberosum , destinados ao consumo humano que cumpren os requisitos esixidos por este regulamento, polo prego de condicións e pola lexislación vixente.

As patacas deberán ter o aspecto varietal característico. Serán patacas enteiras e exentas de ablacións  ou golpes, sas, limpas e con pel ben formada, firmes e sen xerminar, exentas de defectos externos, manchas, feridas, deformacións  ou coloracións, humidade adecuada e sen sabores ou cheiros estraños.

As características morfolóxicas e a súa cor varían en función da variedade da que se trate.

As primeiras noticias respecto do cultivo da pataca en Galicia proceden de preitos entre pagadores (labregos) e perceptores de impostos: o labrador debía pagar ata o ano 1837.


Ningún comentario:

Publicar un comentario