3 de abr. de 2025

Proxecto: Estou ben mantido/a?





Durante a segunda avaliación en 1ºESO desenvolvemos o proxecto: 

Estou ben mantido/a?

 

  1. Reflexionando inicialmente sobre a alimentación dos nosos avós e avoas, facéndolle entrevistas sobre que alimentos eran os que consumían, que almorzaban habitualmente, que levaban para a escola, que lambetadas había na época ou cando comían fóra. 
  2. Rexistramos como é a nosa alimentación: como almorzamos, que traemos para a escola, que comemos habitualmente no xantar e que lambonadas nos gustan máis.
  3. Analizamos se o noso hábito alimenticio é o axeitado e miramos cales son os ingredientes das lambonadas que comemos.
  4. Agora temos que coñecer todos os vexetais  e os seus nomes que consumimos habitualmente e asocialos á súa tempada para ter unha alimentación sostible, de tempada.
  5. E coñecemos tamén os tipos de peixe e o seu nome en galego.
  6. Finalmente xestionamos a compra, canto nos custa comer saudable?
  7.  





  8.  


Ningún comentario:

Publicar un comentario