9 de maio de 2021

IOGURES KALEKOI

 Redacción e audio: Uxía Pérez Díaz, 1º ESO A


Kalekoi é un obradoiro de iogur artesanal ubicado en Bergazos, no concello de Lalín (Pontevedra) e que só emprega leite recollida diariamente, na súa propia gandaría familiar. O seu nome ven dun topónimo de Galicia co que se coñecía ao Noroeste da Península Ibérica na época dos celtas. e levan con orgullo o compromiso coa terra e o valor do noso.

 Grazas ao benestar e a alimentación do seu gando conséguese un leite con proteína A2, que resulta mellor para a dixestión e máis beneficioso para a saúde e co que ademáis, se elaboran uns produtos de sabor auténtico e natural.

Os iogures Kalekoi elabóranse a partir dunha receita herdada dos seus avós , e que levan só o que debería levar un iogur natural: leite sen desnatar pasteurizado e fermentos lácticos. Sen engadidos de nata nen leite en po e despois dunha coidada fermentación , conseguen un iogur cremoso no padal e de sabor moi suave.

Para adaptarse á demanda, ademáis da gama clásica de iogures, elaboran outros máis innovadores , cos que pretenden sorprender aos consumidores e que van dende os iogures con froita de tempada, procedente de produtores galegos ata outros con sabores  tan singulares coma o de xelea de gin tónic, o de champaña ou o de cocido de Lalín.


Ningún comentario:

Publicar un comentario