17 de maio de 2021

O POLBO Á GALEGA

 Redacción e audio: Nuria Barreira, 1º ESO.


Cando falamos de Polbo á Galega estamos a falar de Galicia, a nosa comunidade autónoma.

O polbo a  feira é chamado desta forma pola súa orixe nas feiras dos maragatos que volvían das terras galegas con polbo seco. Este era un dos produtos mariños que viaxaban cara á meseta, que se lle votaba aceite de oliva e  sazonaba co seu pemento para conservar o alimento durante a viaxe.

Pouco tardou en chegar ás feiras de Galicia este modo de preparar o polbo. Con máis de cento cincuenta anos de tradición culinaria ás súas costas. Para acompañalo engadíase unha pataca fervida. É nese último detalle onde reside a diferenza entre o polbo á galega e o polbo a  feira.

Así que, cando degustas un bo prato de Polbo á galega estás a saborear anos de tradición culinaria que se transmite de xeración en xeración.


Ningún comentario:

Publicar un comentario