INGREDIENTES
·300g de
garabanzos
·Chourizo
·Cebola
·Touciño
fresco
·Man de
porco
·Pemento
verde
·Tomate grande
·Cabeza de
allo
·Dúas ou
tres patacas
·Un par de
guindillas
·Pimentón
doce
·Sal
·Pementa
negra
Preparación
1º Por os garabanzos en remollo a noite anterior.
2º Botar os callos e a man nunha olla expres e
cubrilos con auga
3º Botarlle un chorro de vinagre. Seguidamente
botarlle a cebola, o tomate, os allos e o pemento.
4º Agregarlle as guindillas, o touciño e os
garabanzos.
5º Salpimentamos todo e cubrir todos os
ingredientes coa auga.
6º Por a olla a quentar, e cando ferva a auga, baixamos
a intensidade media. Tapamos a olla e deixamos que se fagan durante 35 ou 40
minutos.
7º Deixamos que libere toda a presión. E botamos
o pimentón doce, as patacas e o chourizo na olla e deixamola na olla 2 horas máis
ou menos.
Por Paula Manzano de 3ºESO C
•Ingredientes :
-Acelgas : grupo V da roda dos alimentos.-Cebola : grupo V-Allo : grupo V-Garabanzos : grupo I•Preparación :Pomos os garabanzos en remollo o día antes, con sal, cocemos as acelgas e apartámolas, pochamos a cebola e cando está lista, botamos as acelgas e mareámolas un pouco, cocemos os garabanzos e cando están cocidos, escoámolos e botámolos enriba das acelgas, deixamos cocer e listo.
•Valor Enerxético :Unha ración contén 300 calorías e 9 gramos de graxa
Por Alejandra Vega Cid de 3º ESO C
Ningún comentario:
Publicar un comentario