28 de nov. de 2016

CALLOS E GARABANZOS

INGREDIENTES
·800g de callos de tenreira
·300g de garabanzos
·Chourizo
·Cebola
·Touciño fresco
·Man de porco
·Pemento verde
·Tomate grande
·Cabeza de allo
·Dúas ou tres patacas
·Un par de guindillas
·Pimentón doce
·Sal
·Pementa negra

Preparación
1º  Por os garabanzos en remollo a noite anterior.
2º  Botar os callos e a man nunha olla expres e cubrilos con auga
3º   Botarlle un chorro de vinagre. Seguidamente botarlle a cebola, o tomate, os allos e o pemento.
4º  Agregarlle as guindillas, o touciño e os garabanzos.
5º  Salpimentamos todo e cubrir todos os ingredientes coa auga.
6º  Por a olla a quentar, e cando ferva a auga, baixamos a intensidade media. Tapamos a olla e deixamos que se fagan durante 35 ou 40 minutos.
7º  Deixamos que libere toda a presión. E botamos o pimentón doce, as patacas e o chourizo na olla e deixamola na olla 2 horas máis ou menos.
Por Paula Manzano de 3ºESO C



 •Ingredientes :
-Acelgas : grupo V da roda dos alimentos.-Cebola : grupo V-Allo : grupo V-Garabanzos : grupo I

•Preparación :Pomos os garabanzos en remollo o día antes, con sal, cocemos as acelgas e apartámolas, pochamos a cebola e cando está lista, botamos as acelgas e mareámolas un pouco, cocemos os garabanzos e cando están cocidos, escoámolos e botámolos enriba das acelgas, deixamos cocer e listo.


•Valor Enerxético :Unha ración contén 300 calorías e 9 gramos de graxa



Por Alejandra Vega Cid de 3º ESO C 

Ningún comentario:

Publicar un comentario