15/11/2016

RECEITA DE LENTELLAS DE KATIA VIDAL

As lentellas son un dos miles de tipos de legumes.

Receita das lentellas
Ingredientes:
·         Patacas
·         Lentellas
·         Panceta
·         Chourizo
·         Aceite
·         Sal

Preparación:
·         Cortar en trozos a panceta, o chourizo e as patacas.
·         Mezcrar tódolos ingredientes (excepto o sal) e poñelos a cocer durante unha hora a lume alto e ir baixándolle cara o final.
·         Ao final, botarlle un pouco máis de aceite e engadir o sal.
·         Se queremos podemos engadirlle colorante ou/e pimentón.


Valor nutricional   
Kiloxulios
1632 kj
Calorías
390 kcal
Proteínas
10,65 g
Carbohidratos
59,35 g
Graxas
12,93 g
Por unha ración:




Grupos pertencentes e nutrientes
·         Lentellas: grupo III, ricas en proteínas.
·         Patacas: grupo I, ricas en hidratos de carbono.
·         Chourizo: grupo III, carnes vermellas ricas en proteínas.
·         Panceta: grupo II, rica en lípidos.

·         Aceite: grupo II, rico en lípidos.

Ningún comentario:

Publicar un comentario