Redacción e audio: Diana Calvo Gallego, 1º ESO.
Sabías que a facturación da agricultura e da gandaría ecolóxica en Galicia creceu un 42% no último ano?
Os 50 millóns de
euros que facturou a comunidade galega aválano, e é que cada vez son máis os
profesionais que deciden apostar polos cultivos ecolóxicos nesta terra.
En base aos últimos estudos que manexa o sector da
agricultura ecolóxica, o crecemento neste campo podería ser aínda maior nos
vindieros anos.
Carnes, iogures, ovos… cada vez son máis os andeis dos
supermercados que nos mostran produtos que portan unha etiqueta na que podemos
ler: “produción ecolóxica”.
Seguramente ti mesmo puidéralo comprobar nunha das túas
últimas visitas ao supermercado, verdade?
Como o seu propio nome indica, os
alimentos de produción ecolóxica son aqueles que foron elaborados seguindo unha
arte moi concreta: a agricultura ecolóxica.
Pero, que é realmente a agricultura ecolóxica?
É a arte agrícola que respecta o medio ambiente e
conserva a fertilidade do chan mediante a utilización óptima dos recursos e sen
uso de produtos químicos de sínteses.
En definitiva, é un sistema alternativo de produción
agrícola que permite obter alimentos (de orixe animal e vexetal) da máxima
calidade e libres de residuos químicos.
Ningún comentario:
Publicar un comentario