20 de feb. de 2021

A FABA DE LOURENZÁ

 Redacción e audio: Diana Calvo Gallego, 1º ESO A


O produto amparado pola I. G. P. " Faba de Lourenzá" son xudías secas separadas da vaíña, procedentes da familia das Fabaceas ou leguminosas, especie " Phaseolus  vulgaris”, da variedade local coñecida como " Faba Galaica", enteiras, limpas e destinadas ao consumo humano.

Son xudías de cor branca uniforme, sen debuxos, de tamaño moi grande, longa e con forma de ril.

A " Faba Galaica" presenta unhas características cualitativas que a diferencian doutras fabas e que a fan moi demandada polos consumidores, debido á súa calidade culinaria excepcional, motivada pola súa escasa proporción de pel; a súa elevada capacidade de absorción de auga, superior ao 100 %; e o seu comportamento en cocción, conseguíndose ao final do proceso grans enteiros e completos, nos que destaca a pastosidade da súa pulpa, exenta de grumos e escasamente diferenciada da pel.


Ningún comentario:

Publicar un comentario