Redacción e audio: Diana Calvo Gallego, 1º ESO A
O produto amparado pola I. G. P.
" Faba de Lourenzá" son xudías secas separadas da vaíña, procedentes
da familia das Fabaceas ou leguminosas, especie " Phaseolus vulgaris”, da variedade local coñecida como
" Faba Galaica", enteiras, limpas e destinadas ao consumo humano.
Son xudías
de cor branca uniforme, sen debuxos, de tamaño moi grande, longa e con forma de ril.
A "
Faba Galaica" presenta unhas características cualitativas que a
diferencian doutras fabas e que a fan moi demandada polos consumidores, debido
á súa calidade culinaria excepcional, motivada pola súa escasa proporción de
pel; a súa elevada capacidade de absorción de auga, superior ao 100 %; e o seu
comportamento en cocción, conseguíndose ao final do proceso grans enteiros e
completos, nos que destaca a pastosidade da súa pulpa, exenta de grumos e
escasamente diferenciada da pel.
Ningún comentario:
Publicar un comentario