11 de abr. de 2021

CHOCOLATE ESSENZO

 Redacción e audio: Diana Calvo Gallego, 1º ESO


O chocolate Essenzo é made in Galicia, faise a man nun pequeno local na Coruña e resúmese en dous ingredientes (cacao e azucre) de catro orixes (Perú, Madagascar, Nicaragua e Ecuador). A alma desta doce proposta é o coruñés Guillermo  Villafañez, un emprendedor de 28 anos amante deste produto que decidiu probar sorte coa súa propia marca apostando polo denominado "bean to bar", é dicir, a elaboración cun proceso artesán desde o gran de cacao en pequenos lotes.
A idea xurdiu en 2018 cando traballaba nunha axencia de márketing dixital en Barcelona con grandes empresas de alimentación, en cuxo comportamento vía que primaban máis as campañas de publicidade e márketing que o produto, que adoitaba pasar a un segundo plano. "Sempre me gustou o chocolate e adoitaba comprar os de alta porcentaxe en cacao e de aí xurdiu  Essenzo", explica, unha iniciativa á que lle deu un empurrón un "coworking" organizado polo Instituto  Galego de Promoción Económica (Igape) en 2019 e que hoxe en día é toda unha realidade.

Ningún comentario:

Publicar un comentario