Iria Rúa de 1º de BAC a foi seleccionada como finalista do concurso inspiraciencia na modalidade relato xoven en galego. Parabéns.
http://www.inspiraciencia.es/…/ga…/mozo/501-a-movida-sen-fin
Etiquetas
- ACTIVIDADES
- ANTIGOS ALUMNOS
- ARTE
- CHIVITEI
- CIENCIA
- CO SELO GALEGO
- COMPROMISOS ECOLÓXICOS
- CONCURSOS
- CONFERENCIAS
- EDUCACIÓN FÍSICA
- ENVELLECEMENTO
- EVENTOS
- EXCURSIÓNS
- EXPERIMENTOS
- EXPOSICIÓNS
- FESTAS
- FILOSOFÍA
- IGUALDADE
- LINGUA
- MITOLOXíA
- MONTE VIVO
- MÚSICA
- MÚSICA coa Banda da Loba
- PORTUGUÉS
- PREMIOS
- PRENSA
- RADIO
- REVISTA
- SECCIÓN LITERARIA
- TEATRO
- TECNOLOXÍA
- VITICULTURA
16 de xuño de 2016
14 de xuño de 2016
DIETAS DO MUNDO
Os alumnos de 3º ESO, na materia de Bioloxía e Xeoloxía e os de 1º BAC, na materia de Anatomía aplicada, analizaron as dietas de distintos países do mundo.
Traballaron en grupos de dúas ou tres persoas. Cada grupo escolleu un país e construiu unha pirámide de base cadrada, na que debía aparecer a seguinte información en cada cara:
- 1ª cara: Datos do país: mapa, orientación, extensión, poboación, taxa de natalidade, taxa de mortandade, esperanza de vida, clima, biomas, recursos naturais e riscos.
- 2ª cara: Menú cos pratos típicos de cada país ordenados como primeiro prato, segundo prato ou sobremesa.
- 3ª cara: Selección dun prato típico: ingredientes, elaboración, época do ano na que se consume e orde (primeiro, segundo prato ou sobremesa)
- 4ª cara: Beneficios e prexuizos do prato típico escollido sobre a saúde.
Todas as fotos aquí
Traballaron en grupos de dúas ou tres persoas. Cada grupo escolleu un país e construiu unha pirámide de base cadrada, na que debía aparecer a seguinte información en cada cara:
- 1ª cara: Datos do país: mapa, orientación, extensión, poboación, taxa de natalidade, taxa de mortandade, esperanza de vida, clima, biomas, recursos naturais e riscos.
- 2ª cara: Menú cos pratos típicos de cada país ordenados como primeiro prato, segundo prato ou sobremesa.
- 3ª cara: Selección dun prato típico: ingredientes, elaboración, época do ano na que se consume e orde (primeiro, segundo prato ou sobremesa)
- 4ª cara: Beneficios e prexuizos do prato típico escollido sobre a saúde.
Todas as fotos aquí
RESEÑA DAS OBRAS A ESTANQUERA E A CASA DE BERNARDA ALBA
Reseñas Obras de Teatro. A estanquera e a casa de Bernarda Alba
Cesar Fernandez Lopez de 3ESO A.
7 de xuño de 2016
O FENÓMENO DA OSMOSE NA PATACA
María Paradela Alonso e Iria Rúa Vázquez de 1º BAC B deseñaron un experimento para comprobar o fenómeno de osmose en células vivas de pataca.
6 de xuño de 2016
FOTOSÍNTESE E RESPIRACIÓN CELULAR POR HAMZ FOTHOLLAH
Subscribirse a:
Publicacións (Atom)