O día 24 de maio, no noso centro, desenvolveuse un obradoiro da campaña "mediterraneamos 2018", organizada polo Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente, para dar a coñecer os compoñentes da Dieta Mediterránea e a súa relación cun bo nivel de saúde. Neste obradoiro participaron os alumnos de 3º ESO.
Dous alumnos de 3º ESO: María Pérez Luis de 3º ESO A e Manuel Añel Prieto de 3º ESO cóntannos en que consistiu a actividade.
Primeiro tivo lugar unha charla sobre a Dieta Mediterránea, na que nos explicaron en que consiste,así como a importancia dunha boa alimentación para manternos sans. Mostráronnos a importancia de cada alimento e a proporción na que debe ser inxerido.
Logo, por grupos, realizamos unhas tapas con diversos ingredientes: tomate, leituga, pan, aceitunas, queixo... Ensinámosllas ao resto dos compañeiros e ao fin puidemos degustar as nosas elaboracións.
Por último, acudimos ao pavillón e bailamos; xa que, o deporte é un complemento fundamental da Dieta Mediterránea.
María Pérez Luis
Primeiro puxéronos unha
presentación, onde nos falaron da pirámide alimentaria e de dez consellos para
facer dieta mediterránea. Entre isto, faláronos tamén de como os "Reis Católicos"
leváronse as oliveiras de Galicia, quedando só na cidade de Vigo e de que a
comida sempre estivo capitalizada.
Despois, por grupos,
trouxéronos unhas follas de leituga, anacos de laranxa, cherris, froitos secos,…
E con iso tiñamos que facer unha presentación dun prato e pórlle un nome.
Para finalizar leváronnos
ao pavillón onde bailamos.
Manuel Añel Prieto
Podedes ver imaxes do obradoiro premendo na seguinte LIGAZÓN
Ningún comentario:
Publicar un comentario