As lentellas
son un dos miles de tipos de legumes.
Receita
das lentellas
Ingredientes:
·
Patacas
·
Lentellas
·
Panceta
·
Chourizo
·
Aceite
·
Sal
Preparación:
·
Cortar
en trozos a panceta, o chourizo e as patacas.
·
Mezcrar
tódolos ingredientes (excepto o sal) e poñelos a cocer durante unha hora a lume
alto e ir baixándolle cara o final.
·
Ao
final, botarlle un pouco máis de aceite e engadir o sal.
·
Se
queremos podemos engadirlle colorante ou/e pimentón.
Valor
nutricional
Kiloxulios
|
1632 kj
|
Calorías
|
390 kcal
|
Proteínas
|
10,65 g
|
Carbohidratos
|
59,35 g
|
Graxas
|
12,93 g
|
Por
unha ración:
Grupos pertencentes e nutrientes
·
Lentellas: grupo III, ricas en proteínas.
·
Patacas: grupo I, ricas en hidratos de carbono.
·
Chourizo: grupo III, carnes vermellas ricas en
proteínas.
·
Panceta: grupo II, rica en lípidos.
·
Aceite: grupo II, rico en lípidos.
Ningún comentario:
Publicar un comentario