Redacción: Uxía Pérez Díaz, 1º ESO A
Un
dos alimentos que seduce a todos os viaxeiros que pasan por Galicia , é algo
tan sinxelo como o pan.
Entre todos os que se poden atopar en cada
zona, caracterízase pola súa particular elaboración, o Pan de Cea, que conta
coa Indicación Xeográfica Protexida. Elabórase con fariña de trigo , da que o
50% procede das variedades da Comunidade Autónoma de Galicia, coñecida coma “do
país”, con adicción de auga potable e sal comestible, ao que se lle engade,
para a súa fermentación, masa nai que procede dunha fermentación anterior. O
amasado realízase en varias etapas, seguindo as técnicas ancentrais da propia
zona, mediante un laborioso proceso artesanal. Por último, a masa cócese en
fornos circulares de pedra granítica de deseño característico.
Ten unha forma alongada e redondeada nos
seus extremos, cunha fenda transversal no centro da súa parte superior ,
diferenciando a peza en dúas partes iguais, curvadas e ensambladas entre si.
A obtención do produto ten un proceso
artesanal, transmitido de xeración en xeración, adaptándose á lexislación
actual sen perder a súa propia e característica identidade
Ningún comentario:
Publicar un comentario