Redacción e audio: Uxía Pérez Díaz, 1º ESO A.
Os grelos envasados ao natural “Castelo” é un produto da máis alta calidade e alto contido en nutrientes.
Caracterízanse polas súas follas fibrosas de cor verde intensa, e son un grande aliado de dietas adelgazantes polo seu alto contido en auga e fibra , hidratos de carbono, proteínas e son moi baixos en calorías.
Os grelos son os talos floríferos tenros , xusto antes de que se vexan os botóns das flores, xa que cando se desenvolve a flor , o grelo endurece e xa non é posible o seu consumo.
Cultívase en Galicia desde moi antigo polo seu estimado valor como verdura. O máis apreciado é o da zona de Lugo, da variedade “Globo branco” , o cal é recolectado despois das fortes xeadas de xaneiro , o que os fai máis tenros e menos ácidos que os das outras zonas.
Os grelos son ideais para consumir como guarnición de peixes e carnes, en tortilla, revoltos, en empanada, caldo galego e o típico lacón con grelos.
Ningún comentario:
Publicar un comentario