Redacción e audio: Uxía Pérez Díaz, 1º ESO.
As
Maruxas son galletas de nata tradicionais, ecolóxicas, e únicas, que se
elaboran diariamente, seguindo unha receita moi antiga.
Utilízanse
únicamente materias primas con selo ecolóxico, sin aditivos, nen conservantes e
contan coa certificación do Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de
Galicia (CRAEGA).
Os
únicos ingredientes que empregan son fariña de trigo, nata e azucre de cana, todo
de cultivo ecolóxico, ademáis do cariño que poñen en cada fornada.
O
seu exquisito sabor é posible grazas á excelente calidade dos seus produtos,
sobre todo do leite, que obteñen de
vacas que disfrutan dunha alimentación
sa, exenta de produtos químicos e que pacen en liberdade nunha pequena granxa
do Concello de San Sadurniño (A Coruña), nun precioso entorno rural. Dese leite
sae esa nata tan natural, que precisa dun mínimo de 60% de materia graxa para a
elaboración das Maruxas e que mesturada co resto dos ingredientes fan de cada
galleta un pequeno tesouro.
As
Maruxas foron premiadas, dentro e fóra de Galicia, recoñecéndoselle dese
xeito, o seu exclusivo sabor e calidade, así como a recuperación da tradición
no seu proceso e elaboración.
Ningún comentario:
Publicar un comentario