30 de xan. de 2021

MARUXAS DE NATA: UNHA DELICIA GALEGA

 Redacción e audio: Uxía Pérez Díaz, 1º ESO.


As Maruxas son galletas de nata tradicionais, ecolóxicas, e únicas, que se elaboran diariamente, seguindo unha receita moi antiga.

Utilízanse únicamente materias primas con selo ecolóxico, sin aditivos, nen conservantes e contan coa certificación do Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de Galicia (CRAEGA).

Os únicos ingredientes que empregan son fariña de trigo, nata e azucre de cana, todo de cultivo ecolóxico, ademáis do cariño que poñen en cada fornada.

O seu exquisito sabor é posible grazas á excelente calidade dos seus produtos, sobre todo do leite,  que obteñen de vacas  que disfrutan dunha alimentación sa, exenta de produtos químicos e que pacen en liberdade nunha pequena granxa do Concello de San Sadurniño (A Coruña), nun precioso entorno rural. Dese leite sae esa nata tan natural, que precisa dun mínimo de 60% de materia graxa para a elaboración das Maruxas e que mesturada co resto dos ingredientes fan de cada galleta un pequeno tesouro.

As Maruxas foron premiadas, dentro e fóra de Galicia, recoñecéndoselle dese xeito, o seu exclusivo sabor e calidade, así como a recuperación da tradición no seu proceso e elaboración.


Ningún comentario:

Publicar un comentario