Redacción: Nuria Barreira, 1º ESO A
A carne amparada pola IGP Tenreira
Galega presenta unhas características sensoriais específicas e excepcionais,
como consecuencia de que procede de animais novos, principalmente da raza Loura
Galega e os seus cruces, cunha alimentación tradicional de máxima calidade; leite
materno, forraxes, concentrados de orixe exclusivamente vexetal; e polo
peculiar manexo e sistema de produción dos gandeiros galegos.
A carne de Tenreira Galega varía dunha cor rosa clara, no caso de
tenreira, ata un vermello suave. Ao corte presenta un aspecto magro, de consistencia firme, lixeiramente
húmido e brillante, con graxa de cor branca
nacarado e suaves irisacións
amareladas, distribuída homoxeneamente.
A súa textura é suave e con músculo de gran fino.
É unha carne que destaca polo seu
intenso e agradable sabor, cunha extraordinaria
terneza, xugosidade e suculencia. En definitiva, Tenreira Galega, e
sobre todo Tenreira Galega Suprema, é unha carne para padais exquisitos e
esixentes, que buscan sensacións únicas e especiais nunha carne de vacún.
Propiedades.
A carne de vacún é un alimento
completo e esencial para unha dieta sa e equilibrada, destacando polo seu
elevado contido proteico.
As proteínas cárnicas son de moi
alta dixestibilidade e gran valor
biolóxico, xa que achegan aminoácidos
esenciais que son necesarios para funcións como o crecemento e reparación dos
tecidos do noso organismo.
É rica en vitaminas B: a tiamina e
riboflavina son necesarias para un bo funcionamento do sistema nervioso;
a niacina axuda ao mantemento do
crecemento orgánico; a B5 e a B6 no metabolismo dos carbohidratos e proteínas; e a B12 na produción de hematíes.
En os minerais, destaca o seu alto
contido en fósforo, que estimula o desenvolvemento intelectual e que xunto co
calcio son necesarios na formación de ósos e dentes. Tamén ten magnesio que é necesario para o funcionamento
orgánico así como ferro para evitar as anemias.
Ningún comentario:
Publicar un comentario