Redacción e audio: Diana Calvo Gallego, 1º ESO A.
O produto
amparado pola indicación xeográfica protexida, Pataca de Galicia, son tubérculos
da especie Solanum tuberosum ,
destinados ao consumo humano que cumpren os requisitos esixidos por este
regulamento, polo prego de condicións e pola lexislación vixente.
As patacas deberán ter o aspecto varietal
característico. Serán patacas enteiras e exentas de ablacións ou golpes, sas, limpas e con pel ben formada,
firmes e sen xerminar, exentas de defectos externos, manchas, feridas,
deformacións ou coloracións, humidade
adecuada e sen sabores ou cheiros estraños.
As
características morfolóxicas e a súa cor varían en función da variedade da que
se trate.
As primeiras noticias respecto do cultivo da
pataca en Galicia proceden de preitos entre pagadores (labregos) e
perceptores de impostos: o labrador debía pagar ata o ano 1837.
Ningún comentario:
Publicar un comentario